Historien

HJEM >> HISTORIEN

HISTORIEN OM SCHRIVER CYKLER

Billedet er venligst lånt af Palle Hoffmann Poulsen

Ejendommen er fra før år 1900


Men hvornår ejendommen er opført vides ikke. Fra 1920'erne har en militærskrædder haft bolig og værksted i lokalerne på Langelandsgade 114.  i 1954 starter cykelsmed Poulsen sin forretning og sælger den først i 1968 til Karl Pedersen.

Palle Hoffmann Poulsen skriver:


"Min far, Søren Chr. Poulsen grundlagde i kælderen i Langelandsgade 114 sin cykelforretning i 1954. Han overtog kælderlokalet efter en skrædder. Han startede forretningen med et dæk og en slange, men udviklede den siden til en god og givtig geschæft, godt hjulpet af opsvinget i 60èrne. Mange studerende ved Århus universitet var gode kunder her. Forretningen er siden overtaget af cykelhandler Schriver. Billedet er fra ca. 1960"
Karl Pedersen omdøber forretningen til ”Langelandsgades cykelforretning”.  Cykler og Knallerter kunne nu repareres og køb af ny cykel kunne også foretages i ”Langelandsgades cykelforretning”.  I de første 5 år konkurrerede Karl Pedersen særligt med en anden cykelsmed placeret på Kasserneboulevarden.


I 1973 overtager Ivan Pedersen, Karl Pedersens søn forretningen  ”Langelandsgades cykelforretning”.

Knallertreparationer ophører og forretningen skifter navn.


Reparationer af knallerter stoppede i 1990 og Ivan Pedersen ændrede nu sit efternavn fra Pedersen til Schriver.

I 1993 omdøbes forretningen fra ”Langelandsgades cykelforretning” til ”Schriver Cykler”.

Ivan Pedersen fortsætter med at servicere og reparere cykler frem til år 2000 hvor 3. generation står klar til at overtage.


Anders Schriver overtager ”Schriver Cykler

I 2001 overtager Anders Schriver efter sin far Ivan, forretningen og konceptet udvides med salg af brugte cykler.  .